Universitat Rovira i Virgili

Sobre el consum d’amanides envasades

A l'estiu, les amanides són fantàstiques, tant per dinar com per sopar. La manera més còmoda i pràctica de preparar-les és quan ven envasades en una bossa, ja "netes" i tallades. És tan senzill com obrir el paquet, abocar-la al plat i amanir-la. Tanmateix, aquesta pràctica té alguns inconvenients. L'ONG Justícia Alimentaria s'ha fet ressò d'un macroestudi encarregat per la revista francesa de consum 60 Millions de Consommateurs, que revela que la majoria d'amanides envasades contenen residus de pesticides.

El doctor Martí Nadal va ser entrevistat per RAC1, la ràdio líder de Catalunya, per parlar d'aquest tema. Segons el doctor Nadal, "El que diuen als seus documents i publicacions a les xarxes socials té tota la base científica del món. El problema no és l'exposició individual a cadascuna d'aquestes substàncies, sinó a totes elles juntes: l'efecte còctel i l'acumulació a llarg termini, especialment de substàncies cancerígenes, per molt baixa que sigui la dosi".

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar